Activiteiten

Er is van alles te doen en te beleven in en rond Waterzande. Lekker tot rust komen, genieten van de natuur of actief de omgeving verkennen, het kan allemaal. Wij bieden u een selectie van de mogelijkheden van de veelal gratis activiteiten.

Strand

Lekker zonnebaden bij mooi weer of uitwaaien tijdens een herfststorm, het kan allebei op het badstrand van Perkpolder. De grote van het strand is afhankelijk van het getij in de Westerschelde. Bij springtij is er altijd nog de mogelijkheid om te vertoeven in het gras op de zeedijk.

Watersport

Windsurfen, kiten, wingen, suppen en zwemmen het is een greep uit de mogelijk in en op het water van de Westerschelde. Er dient opgemerkt te worden dat bij afgaand en opkomend water er een forse stroming zit bij het strand. Watersporten binnen de boeien, bij aanlandige wind en doodtij is het minst risico vol.

Vissen

Naast het beoefenen van de hengelsport is het ook mogelijk om op de strekdammen krabben te vangen. Doe daarbij stevig schoeisel aan om de gladde stenen en de scherpe schelpen en oesters te trotseren.

Radartoren

De radartoren bij het buurtschap Kreverhille kun je gratis betreden tot een hoogte van 30 meter. Naast dat hij door de scheepvaart wordt gebruikt voor een veilig gebruik van de Westerschelde, levert hij voor de mensen zonder hoogtevrees een prachtig beeld over de zandbanken van de Westerschelde en de polders achter de dijk.

Watersnoodmonument

Ook in dit stuk van Zeeuws-Vlaanderen hebben we te maken gehad met overstromingen. De acht granieten zuilen bij Kruisdorp zijn een herinnering aan de slachtoffers van de kracht van het water tijdens de stormvloed van 1953.

Saeftinghe

Het verdronken Land van Saeftinghe is het grootste brakwaterschor van West-Europa. Dorpjes en een kasteel uit het verleden die zijn overwonnen door de natuur. Die het heeft gevormd tot slikken en schorren waar tienduizenden vogels voedsel vinden, broeden en overwinteren.

BELEEF MEER …

Wandelen

Lekker wandelen langs de zeedijk, door de prachtige polders of door het een van de natuurgebieden in de regio. De bekendste natuurgebieden zijn de Grote Putting, Groot eiland, de Margarethapolder en natuurlijk de Saeftinghe.

Fietsen

Langs de zoute kant van de zeedijk ligt een prachtig fietspad, goed voor vele kilometers fietsplezier met prachtige vergezichten. Wilt u liever naar vestingstad Hulst of genieten van de horeca op de route, alles kan.

Fatbiken

Een must do is het huren van een fatbike bij CB. Vertrek vanuit Waterzande naar de Seaftinghe of Terneuzen en rijdt langs de Westerschelde met een waanzinnig uitzicht over de Westerschelde.

ERVAAR MEER …

Natuur

Het prachtige buitendijkse natuurgebied van Waterzande en de polders van Zeeuws-Vlaanderen zorgen dat u helemaal tot rust komt in de zilte lucht. De regio is een walhalla voor vogels, zo is het zien van een Lepelaar, een Bontbekplevier of Kluut geen uitzondering. Ook worden er regelmatig zeehonden gespot.

Scheepvaart

De schepen varen door de vaargeul van Vlissingen naar Antwerpen.

Zeehonden

Met een beetje geluk en een scherp oog kunt u vanaf de kant zeehonden spotten. Als u meer zekerheid wilt kunt u natuurlijk ook meevaren met de boot de “Onderneming” op een zeehonden safari.

Pont

Nu alleen voor fietsers, maar de pont vaart nog steeds. De “Onderneming” wordt ook ingezet voor rondvaarten, zeehondensafari’s en sportvissen

ONTDEK MEER …

Hulst

Heerlijk tot rust komen, lekker eten en bijzondere activiteiten in een inspirerende omgeving.

DOE MEER …

Terneuzen

Het gehele dorp is onder architectuur gebouwd en biedt luxe appartementen en woningen.

GENIET MEER …

Eten en drinken

Bar Goed

Waterzande is een stranddorp aan de Westerschelde. Een nieuw dorp met een grote geschiedenis.

PROEF MEER …

De Linde

Heerlijk tot rust komen, lekker eten en bijzondere activiteiten in een inspirerende omgeving.

DOE MEER …

Pannenkoekenhuis

Het gehele dorp is onder architectuur gebouwd en biedt luxe appartementen en woningen.

GENIET MEER …

Supermarkt

In Klooserzande is er een grote PLUS supermarkt voor al uw boodschappen

PROEF MEER …

Hulst

De oude vestingstad met leuke winkels en goede restaurants.

DOE MEER …

Terneuzen

Het gehele dorp is onder architectuur gebouwd en biedt luxe appartementen en woningen.

GENIET MEER …